Sportief

Zo gebruik je een kantenmaaier

Een kantenmaaier is in het algemeen een net wat krachtigere tuinmachine dan de grastrimmer. Hierdoor is de kantenmaaier geschikt voor zowel lichte als wat zwaardere klussen. Niet alleen taai gras, onkruid en struikgewas kun je verwijderen met een kantenmaaier, maar ook voor het onderhoud van grotere oppervlakten kun je deze machine gebruiken. Als het aankomt op het kopen van een kantenmaaier vind je op detuinmachineshop.nl alle kantenmaaiers. Je hebt twee soorten kantenmaaiers om tussen te kiezen: de accu kantenmaaier en de kantenmaaier op benzine.

De voordelen van een benzine kantenmaaier

Een groot voordeel van de kantenmaaier op benzine is het feit dat de machine erg lang mee gaat, waardoor je jarenlang plezier ervan hebt.
Het volgende voordeel van de benzine kantenmaaier is het feit dat ze een enorm groot vermogen hebben. Natuurlijk verschilt het vermogen tussen de verschillende modellen van de benzine kantenmaaiers, maar over het algemeen hebben de benzine-varianten het grootste vermogen. Door het hogere vermogen gaan de werkzaamheden ook een stuk sneller en voor je het weet ligt de tuin er weer prachtig bij. Het laatste belangrijke voordeel is het feit dat de kantenmaaier op benzine volledig snoerloos is. Je hoeft je geen zorgen te maken over de bewegingsvrijheid, want je kunt overal komen met de kantenmaaier.

Het verschil met een kantenmaaier op accu

Naast de benzine-variant is er ook de mogelijkheid om te kiezen voor de kantenmaaier op accu. Een benzine kantenmaaier is door hun motor en het vermogen een stuk krachtiger dan de accu kantenmaaier, maar ook zwaarder. Accumachines zijn namelijk tot wel 40% lichter dan hun benzine-varianten. Hierdoor zijn ze veel minder belastend voor je armen en kun je comfortabel en langdurig werken. Naast hun lichtgewicht zijn ze ook een stuk milieuvriendelijker. Met de accu kantenmaaier heb je namelijk geen last van schadelijke uitstootgassen. Dankzij de stille motor kun je werken zonder de buren, vogels en andere dieren te storen.

Kunnen ze nog vriendelijker vergeleken met de benzine kantenmaaier? Ja zeker! Want naast hun lichtgewicht en milieuvriendelijkheid, zijn ze ook nog eens onderhoudsvriendelijk. Door het gebruik van een accu is het vervangen van bougies, filters en het bijvullen van brandstof en olie verleden tijd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *