Gezondheid

Vrouwen in de zakelijke wereld

Steeds meer vrouwen werken buitenshuis. Dit heeft veel te maken met een wet. Vrouwen waren tot 1965 als gehuwde vrouw handelingsonbekwaam. Dit betekent dat gehuwde vrouwen niet bevoegd waren om contracten aan te gaan en zij mochten ook geen grote aankopen doen. Wanneer vrouwenarbeid verrichten, dan beschikte de echtgenoot vaak over het inkomen van de vrouw. Vrouwelijke ambtenaren werden ontslagen op de dag na het huwelijk. Dit veranderde gelukkig. Er werd een motie aangenomen die ervoor zorgde dat deze regels eindigden. Hierdoor was het mogelijk om als vrouw te blijven werken na het huwelijk. Tegenwoordig maken vrouwen hier zeker gebruik van. De meeste vrouwen willen onafhankelijk zijn. In de zakelijke wereld is het belangrijk dat je ook zakelijk gekleed bent. Je hebt veel verschillende soorten kleding voor vrouwen. Zo heb je ook genoeg zakelijke accessoires zoals, een business tas of plevier tassen.  

Corona en thuiswerken 

Sinds de coronacrisis zijn we massaal thuis gaan werken. Bijna alle medewerkers die op kantoor werken, moesten uiteindelijk thuis gaan werken. Mensen die het werk thuis niet konden beoefenen, moesten wel naar het werk toe. Je kunt hierbij denken aan medewerkers in de zorg of in de logistiek. Door middel van het thuiswerken zijn we allemaal wat informeler gaan kleden. Dit is vaak te zien op het nieuws of in de omgeving. Er zijn mensen die aan de bovenkant even wat netjes aandoen en aan de onderkant hebben ze een joggingsbroek aan voor een teamvergadering. Bij het thuiswerken stond comfort bovenaan.  

Accessoires 

Bij een zakelijke outfit kun je accessoires gebruiken. Je kunt hierbij denken aan een laptoptas. Dit maakt de zakelijke look wel helemaal af. Je kunt ook verschillende soorten sieraden gebruiken. Vaak zijn dit simpele sieraden. Je zult er namelijk representatief uit moeten zien. Dit kan dus niet in een minirok en overdreven grote en felle sieraden. Je kunt je aanpassen aan het bedrijf waarvoor je werkt.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *