Gezondheid

Heeft u last van zweetoksels?

Het hebben van zweet onder de oksels is heel normaal. Dit gebeurt vaak tijdens het sporten of met warm weer. Ook kan het zijn dat je zweterig wordt wanneer je erg zenuwachtig bent. Zweten is iets waar iedereen last van heeft. Dat kan ook niet anders, aangezien zweten het natuurlijke afkoelingssysteem van de mens is. We moeten ons af kunnen koelen, anders raken we oververhit. Alleen is het zo dat de een er meer last van heeft dan een ander. Sommige mensen zweten ook erg als zij geen bijzondere inspanningen leveren. Op dit soort moment kan dat hinderlijk zijn. Komt dit je bekend voor en wil je weten wat je kan doen om dit overmatig zweten te verminderen? In deze blog behandelen we het overmatig zweten oksels.

Een goede hygiëne

Van zichzelf is zweet geurloos. Er komt een geur vrij bij het zweten door andere bacteriën. Om ervoor te zorgen dat er zo weinig mogelijk bacteriën bij de oksels kunnen komen, is het belangrijk om een goede hygiëne te hebben. Een tip is om regelmatig uw oksels te scheren, dit zorgt ervoor dat bacteriën zich niet zo makkelijk onder uw oksel settelen. Ook is het handig om een anti-transpirant deodorant te gebruiken. Een anti-transpirant gaat zweet tegen, terwijl een gewone deodorant alleen de geur vermindert. Breng deze aan op een droge huid. Een anti-transpirant wordt namelijk niet goed opgenomen door een natte huid.

De juiste voeding

Sommige soorten voedsel en drinken kunnen ervoor zorgen dat u meer gaat zweten. Het is het beste om dit soort voedingsmiddelen zoveel mogelijk te vermijden. Het eten van erg gekruid en pittig eten is een voorbeeld hiervan, net als het drinken van cafeïne en alcohol. Als u rookt is het mogelijk dat u ook meer last heeft van zweet. Dit komt door de nicotine die u binnen krijgt tijdens het roken.

Dermatoloog inschakelen

Past u de bovenstaande factoren al toe in uw levensstijl en heeft u nog steeds last van overmatig zwetende oksels? Dan is het aan te raden om een bezoekje te brengen aan een dermatoloog. Dermatologen zijn gespecialiseerd in het behandelen van de huid, ze worden ook wel huidartsen genoemd. Zij kunnen u verder helpen.

Behandelingen

Bij Marco van Coevorden hebben we twee verschillende soorten behandelingen die het overmatig zweten verhelpen. De eerste behandeling is het zetten van botox-injecties in de oksels. Deze zorgen ervoor dat de zweetklieren op die plekken worden uitgeschakeld. Op deze manier kunnen de klieren geen zweet meer produceren en merkt u al binnen twee weken dat u minder zweet. Deze behandeling gat het zweten tot wel drie tot zes maanden tegen.

De andere behandeling genaamd MiraDry maakt gebruik van een techniek dat hitte afgeeft aan de huid door middel van microgolven. Door deze hitte worden de zweetklieren ook uitgeschakeld en maken deze geen zweet meer aan. Deze behandeling is, in tegenstelling tot de botox behandeling, een definitieve manier om de zweetklieren uit te schakelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *