Gezondheid

Wat kan je doen tegen verstopte kinderneusjes?

We kennen het allemaal: verkoudheid. Voor volwassenen kan het al flink vervelend zijn, maar voor kinderen helemaal. Ze lopen te snotteren en halen vaak moeilijk adem omdat ze gewend zijn door hun neus adem te halen. De neusdouche en de Naspira Bulb snotverwijderaar van NeilMed Nederland zijn een uitkomst.

We kijken eerst naar de neusdouche. Dit is een plastic fles met een speciale dop. Deze dop is uniek en gepatenteerd. De oprichter van NeilMed Pharmaceuticals in Amerika heeft deze dop speciaal ontworpen voor de menselijk neus. De afronding is specifiek gemaakt om een neusgat te dichten. Want dat is wat je doet met de neusdouche die bij NeilMed Nederland te koop is. Vervolgens knijp je in de fles. Dankzij het speciaal ontwikkelde plastic is dit een kleine moeite. Onder druk spuit je zo het water door je neus en neusholten via het andere neusgat naar buiten. Hiervoor gebruik je zout water, dat je maakt met het nasale spoelzout van NeilMed Nederland. Dit zout is van farmaceutische kwaliteit en geschikt voor medisch gebruik, in tegenstelling tot gewoon zout. Deze manier van schoonspoelen van de neus is uitermate geschikt voor wat grotere kinderen. Het is belangrijk dat je de kinderversie koopt van de NeilMed Sinus Rinse neusdouche. Deze kinderversie bevat een kleinere neusdouche die comfortabel het neusgat van een kind afsluit en het bevat ‘kinder spoelzout’ dat afgestemd is op het kinderlichaam. NeilMed Nederland is een apotheek en KNO-winkel ineen. Daar vind je belangrijke producten als neusdouches en nasaal spoelzout voor kinderen en voor wolwassen.

Voor de hele kleine kinderen heeft NeilMed de Naspira Bulb snotverwijderaar ontwikkeld. Het gaat je als kersverse moeder (of vader) aan het hart als je ziet dat je kleintje verkouden is. ‘Viezertjes’ bij de ogen en een verstopt neusje waardoor het moeilijk ademhaalt. Het leidt tot veel gehuil. Dat is begrijpelijk, het is ook vervelend. Maar je kan er wat aan. Ook de Naspira is uniek op de wereld en een uitvinding van dr. Mehta, oprichting van NeilMed. Met dit apparaatje zuig je veilig het neusslijm uit het neusje van baby of kindje, waardoor het weer lucht krijgt.
De Naspira bulb is te vergelijken met een ballon die zichzelf vult. Zet het tegen het neusje van je kindje en knijp erin, waarna het zich weer zal uitzetten en daarmee het slijm meezuigt uit de neus. De Naspira komt ook met een slangetje en filters. Deze koppel je aan de bulb waarna je deze niet inknijpt maar via het slangetje het neusje van je kind uitzuigt. Door de filters komt er niets in je mond, maar alleen in de bulb. Door te zuigen in plaats van de bulb in te knijpen zorg je voor een langere tijd dat slijm wordt weggezogen. Dankzij dit apparaatje verwijder je pijnloos neusslijm bij baby of kind.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *