Gezondheid,  Trends

Afvallen met een koolhydraatarm dieet doe je zo!

Voor de één is afvallen een stuk makkelijker dan voor de ander. De manier waarop je aankomt of gewicht verliest hangt af van verschillende factoren. Zo is het erg belangrijk dat je voldoende beweegt maar de manier en tijd waarop je beweegt speelt hier ook een rol in. Hetzelfde geldt voor je eetgewoontes. Ook daarbij kan de tijd waarop je het meest eet elke dag al een grotere verandering brengen. Een voorbeeld hiervan is dat het slecht is om voor het slapen nog zwaar te eten. Het kost je lichaam namelijk meer energie om vetten en eiwitten te verteren. Omdat je lichaam hier tijdens het slapen niet op ingespeeld is kan dit er zelfs voor zorgen dat je minder goed slaapt. Misschien merk je hier niks van behalve dat je de volgende dag minder fit opstaat. Dit kan dus komen door wat je de avond ervoor hebt gegeten voor het slapen.

Afvallen met koolhydraatarme recepten

Een koolhydraatarm dieet bestaat uit een dieet met weinig koolhydraten. Wanneer je minder koolhydraten eet krijgt je lichaam de ruimte om vetverbranding opnieuw te optimaliseren en onevenwicht te herstellen. Door elke avond weinig koolhydraten te eten kan je dus snel en gezond afvallen. Zo kan jij afvallen met koolhydraatarme recepten. Het hebben van meerdere koolhydraatarme recepten is erg belangrijk om voldoende afwisseling te hebben tussen je eten. Wanneer het eten snel eentonig wordt zal je ook sneller afhaken waardoor je weer terug bij af bent. Maak dus een planning voor jezelf en hou je er echt aan! Vanaf het moment dat je resultaat begint te zien of voelen zal je al snel merken dat er veel motivatie bij komt.

Wat zijn koolhydraatarme producten?

Koolhydraatarme producten kunnen onder andere bestaan uit groenten, noten, avocado’s en nog veel meer andere producten. Koolhydraatarme producten lijken misschien zeldzaam maar je komt ze overal tegen in de supermarkt. Het belangrijkste is dat je dus op de hoogte bent van welke producten koolhydraatarm zijn en welke producten niet. Zo kan je de tijd nemen om je boodschappenlijstjes hier thuis van tevoren al op aan te passen. Dit kost wel wat tijd maar wanneer je eenmaal weet wat je wilt kan je de boodschappenlijstjes vaker gebruiken en in je routine toepassen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *