Gezondheid

Is ijs een gezonde keuze?

Ben je op zoek naar ijs? Kijken dan eens op ijsexpress.nl of in de ijs groothandel

Wat is de meest gezonde keus als het gaat om het kopen van ijs? Zeker in de zomer is het heerlijk om af en toe een ijsje te eten. Omdat er zoveel keuze is in ijs is het niet altijd even makkelijk om te bepalen welk type ijs het beste is voor de lijn. 

Soorten ijs

Wil je wel graag genieten van een ijsje bij het warme weer maar wil je niet steeds ongezonde keuzes maken bij het eten ervan? Dan kun je het beste kiezen voor een waterijsje. Ook zou je kunnen kiezen voor een sorbetijsje, deze bevatten allebei ongeveer 40 calorieën. Ben je meer een fan van bijvoorbeeld yoghurtijs, dan zul je merken dat je snel met meer calorieën te maken krijgt. Yoghurtijs bevat veel meer calorieën dan waterijs en je komt hiermee al snel uit op 70 calorieën. Ook roomijs en softijs bevatten veel meer calorieën dan een waterijsje. Bij het eten van dit soort ijs kom je al snel uit bij 100 calorieën per ijsje. 

Wat zit er in ijs?

Bij het kiezen van ijs op basis van gezondheid moet je niet enkel rekening houden met het aantal calorieën, maar ook met het aantal vetten en het percentage van suiker dat het ijs bevat. Zo kan het zijn dat je kiest voor bijvoorbeeld yoghurtijs. Yoghurtijs klink relatief gezond, maar dit is het niet per se. Yoghurtijs bevat vaak minder vetten dan bijvoorbeeld roomijs maar dit betekent niet dat het ook per definitie gezonder is. Yoghurtijs bevat minder vetten maar weer meer suikers. 

Om bij het kopen van ijs de calorieën wat naar beneden te krijgen kun je ten eerste al zorgen dat je niet te veel bestelt. Ga je met vrienden een ijsje halen, zorg dan dat je niet twee maar een bolletje bestelt. Dit scheelt al een hoop. Neem ook liever een bakje ijs dan een hoorntje ijs.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *