Uncategorized

Tips om geld te besparen op je verzekeringen

Niemand heeft zin om lang bezig te zijn met verzekeringen. Toch als er iets meer tijd ingestoken wordt kan er een hoop geld bespaard worden. Om je op weg te helpen hebben we hieronder een paar tips staan waarmee je geld kan besparen op je verzekeringen.

Autoverzekering

Misschien wel de verzekering die de meeste mensen daadwerkelijk weleens gebruikt hebben, je autoverzekering. Je verwacht het niet nodig te hebben totdat er iets gebeurt en dan is het erg handig goed verzekerd te zijn. Hierbij is het belangrijk dat je voor jezelf de juiste afweging maakt tussen een goedkope autoverzekering die niet alles dekt of een duurdere autoverzekering die wel alles dekt. Om makkelijk geld te besparen kan je regelmatig de verzekeringen vergelijken. Omdat je auto ouder wordt, nieuwe klanten vaak korting krijgen en je maandelijkse premie veranderd kan dit je een hoop kosten besparen. Verder is het soms voordeliger om kleine schade zelf te betalen in plaats van deze door je verzekering te laten dekken. Dit komt omdat je meer korting krijgt als je langer autorijdt zonder schade te rijden. Deze korting moet je helemaal opnieuw opsparen wanneer je een keer een klein ongeval laat dekken door je autoverzekering.

Oververzekeren

Onze volgende tip om geld te besparen op je verzekeringen is een stuk algemener toe te passen. Onze tip is dan ook om jezelf niet te oververzekeren. Hiermee bedoelen we dat je niet meer moet verzekeren dan nodig want dat is weggegooid geld. Natuurlijk is het lastig te zeggen wat je allemaal wel nodig hebt in een verzekering en wat niet. Het gebeurt erg vaak dat mensen zich extra verzekeren wanneer ze verwachten meer zorg nodig te hebben. Echter worden deze verzekeringen nog redelijk vaak vergeten uit te zetten. Het is erg belangrijk dat je voor jezelf de grote van het risico af weegt tegen de verzekering om jezelf vervolgens de vraag te stellen: Heb ik dit echt nodig?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *