Gezondheid

Alles over rauwe honing

Rauwe honing wordt al eeuwenlang als volksbehandeling gebruikt en biedt een breed scala aan gezondheids- en medische voordelen. Het wordt zelfs gebruikt als wondtherapie in bepaalde ziekenhuizen. Rauwe of ongepasteuriseerde honing biedt veel van deze gezondheidsvoordelen. Het merendeel van de honing die in supermarkten wordt verkocht, is gepasteuriseerd. Hoge hitte doodt ongewenste gist, verbetert de kleur en textuur, elimineert kristallisatie en verlengt de houdbaarheid. Tijdens het proces worden ook veel van de belangrijke voedingsstoffen geëlimineerd. Als je rauwe honing wilt ervaren, ga dan naar een gerenommeerde lokale producent of groothandel zoals hakhoning.

Rauwe honing als antioxidant

Antioxidanten zijn te vinden in rauwe honing dankzij een verscheidenheid aan plantaardige stoffen. Honing bevat dezelfde hoeveelheid antioxidanten als fruit en groenten. Antioxidanten helpen bij het voorkomen van celbeschadiging veroorzaakt door vrije radicalen. Vrije radicalen zijn in verband gebracht met het verouderingsproces en de ontwikkeling van chronische ziekten, waaronder kanker en hartaandoeningen. Van polyfenolen, antioxidantmoleculen die in honing worden aangetroffen, is aangetoond dat ze hartaandoeningen helpen voorkomen in onderzoeken. Honing wordt al lang gebruikt om keelpijn te behandelen. Als je verkouden bent, meng je het in hete thee met citroen.

Genezende eigenschappen van honing

In onderzoeken is gevonden dat rauwe honing ziektekiemen en schimmels vernietigt. Het bevat waterstofperoxide, dat een antibacterieel middel is. De antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen variëren afhankelijk van de honing, maar het is zeker meer dan een volksbehandeling voor deze ziekten. Manuka-honing wordt gebruikt om wonden in medische omgevingen te genezen, omdat het een krachtige kiemdoder is en helpt bij weefselregeneratie. In onderzoeken is aangetoond dat manuka-honing de genezing versnelt en infectie minimaliseert. Houd er rekening mee dat de honing die in ziekenhuizen wordt gebruikt, van medische kwaliteit is, wat betekent dat deze grondig is geïnspecteerd en steriel is. Het is geen slim idee om honing uit de winkel te gebruiken om wonden te behandelen. Overweeg een hakhoning groothandel als je veel honing nodig hebt na het lezen van alle voordelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *