Gezondheid,  Mooi,  Trends

Waarom verliest een man sneller vet dan een vrouw?

Het kan een vervelend process zijn, misschien heb je samen met je partner besloten om gezonder te gaan leven en wat kilo’s kwijt te raken. Terwijl jij 5 dagen in de week netjes naar de sportschool gaat, op je eten let en probeert om zo weinig mogelijk ongezonds te eten, verliest jouw partner sneller vet en krijgt meer spieren binnen een kortere periode en met minder moeite. Natuurlijk is dit niet eerlijk maar ze kunnen er niks aan doen. Verlies vooral zelf niet de hoop en misschien heb je hier wat aan.

Hormonen

Natuurlijk heeft het te maken met hormonen. Het vrouwelijk lichaam moet voldoende vet hebben om te kunnen voortplanten. Hierdoor werkt ons metabolisme minder snel dan die van een man en helpt het hormoon progesteron hier ook niet aan mee. Dit hormoon zorgt er namelijk voor dat je meer trek krijgt in zoetig en vet eten.

Lengte en bouw

Over het algemeen zijn mannen langer dan vrouwen en ook zwaarder. Vaak zijn ze zwaarder door de spieren die ze hebben. Ze eten meer maar komen toch minder snel aan. Dit komt omdat hun metabolisme veel sneller werkt dan die van een vrouw. Zo kan een man ongeveer 2500 calorieën eten per dag zonder aan te komen en een vrouw 2000. Dit houdt in dat ons metabolisme daar iets onder zit, namelijk rond de 1200 en 1500 per dag bij vrouwen en bij mannen rond de 1700 en 2000 per dag. Toch is dit maar een schatting omdat het heeft te maken met je lengte, hoeveel kilo spieren en hoeveel kilo vet je hebt. Spieren verbranden namelijk vet, dus als je dit veel hebt, zoals mannen, zal je dus sneller vet verliezen.

Sportschool

Heb je wel eens gekeken naar wat je doet in de sportschool? Vaak zie je de mannen bij de gewichten en de vrouwen bij de cardio afdeling. Zoals al eerder vermeld, spieren verbranden meer vet. Het is dus verstandig om meer spiermassa te kweken zodat je lichaam in rust meer vet zal verbranden. Een combinatie van beiden zal je een goed resultaat geven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *