Gezondheid,  Mooi,  Sportief,  Trends

Wat is mijn lichaamsvorm?

Iedereen is anders en heeft daardoor ook een ander lichaam. Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. Bij het zoeken van mooi zittende kleding die bij je past, is het belangrijk om je lichaamstype te achterhalen. Maar anno 2021 is het belangrijk om niet alleen jezelf maar ook je lichaam te accepteren en juist te bewonderen wat het allemaal kan.

Het ideale lichaamstype

Deze lichaamsvorm heeft buste, heup en taille in de juiste verhouding. Dit figuur is mooi gevormd zonder te veel bochten of hoeken.

Zandloper lichaamsvorm

Dit is het soort figuur waar vrouwen naar streven, vanwege de onnatuurlijk dunne taille en grotere heup/buste.

Driehoekige lichaamsvorm

In deze lichaamsvorm (ook wel Peer genoemd) is het onderlichaam breder / zwaarder dan het bovenlichaam. Als de heup veel zwaarder is dan de buste met een smallere taille, wordt de figuur een lepel genoemd.

Omgekeerde driehoekige lichaamsvorm

Deze lichaamsvorm heeft een bovenlichaam groter dan het onderlichaam. Hierbij zie je vaak dat de schouders breder zijn dan de heupen.


Rechthoekige lichaamsvorm

Ook wel een banaanvorm of de rechte vorm genoemd. In deze lichaamsfiguur hebben buste en heup bijna dezelfde afmetingen en is het verschil tussen de heupomvang en de tailleomvang niet veel, wat resulteert in een rechte zuilvormige figuur zonder veel rondingen. Dit lichaamstype is veelal bij sporters te zien.

Diamant lichaamsvorm

Ook wel de appelvorm genoemd. Deze lichaamsvorm heeft een dikkere middelomtrek dan de buste of heup.

Ovale lichaamsvorm

Ook wel een ronde lichaamsvorm genoemd. Dit is een lichaamsvorm met een vollere taille. Vergezeld met een dikker bovenlichaam en/of onderlichaam. Benen en armen kunnen al dan niet slank zijn in vergelijking met de rest van het lichaam.

Iedereen heeft een ander en mooi lichaam op zijn eigen manier. Wat voor jou het ideale lichaam lijkt, kan voor en andere totaal anders zijn. Vergelijk jezelf daarom nooit met andere die een andere lichaamsbouw hebben. Zorg dat je je altijd goed voelt en omarm je lichaam.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *