Mooi,  Trends

Welk kapsel past bij mijn gezichtsvorm?

Ben je ooit een kapsalon binnengegaan met een foto van je favoriete beroemdheid en gevraagd om hun exacte kapsel. Hoewel zelfvertrouwen alles is wat je nodig hebt om met trots een nieuwe snit te dragen, is er niets mis met het raadplegen van je gezichtsvorm en hoeken om er zeker van te zijn dat je het beste kapsel kiest dat geschikt is voor jouw unieke gelaatstrekken. We zijn hier om je te helpen de beste kapsels voor je gezichtsvorm te vinden, zodat je elke dag catwalk-waardige ‘doseringen’ kunt maken, zelfs zonder je eigen persoonlijke glamourploeg.

Ovale gezichtsvorm

Bij het kiezen van het juiste kapsel voor uw ovale gezicht, is het belangrijkste doel om uw gezicht niet langer te maken. Als je korter wilt worden, probeer dan een stompe bob met omkaderende stukken die de schouder vrijmaken. Kies anders een snit op schouderlengte met subtiele laagjes om volume toe te voegen en te voorkomen dat je haar plat valt. Als u uw haar lang wilt houden, kan een eenvoudige vervanging van onderdelen het verschil maken. Probeer een zij pony, die er geweldig uitziet op ovale gezichten om je gezicht te omlijsten en een balancerend effect te bereiken zonder je haar te hoeven knippen. Als je je pony niet graag wilt knippen, probeer dan eens een clip-in pony voordat je gaat hakken!

Hart gezichtsvorm

Wanneer je een kapsel kiest voor je hartvormige gezicht, kun je ervoor kiezen om je taps toelopende gezichtsvorm te accentueren, of om het in balans te brengen door de onderste helft van je gezicht breder te laten lijken. Als je ervoor kiest om de hartvorm van je gezicht te accentueren, trek je je haar dan omhoog in een hoge knoop of een gladde hoge paardenstaart . Kies anders voor een lob die net de schouder vrijmaakt om de kaaklijn breder te maken. Als je je haar langer wilt houden, probeer dan een diep zij deel met losse golven die bij het sleutelbeen breken om de aandacht van het voorhoofd af te leiden.

Vierkante gezichtsvorm

Wanneer u een kapsel kiest voor een vierkant gezicht, kunt u ervoor kiezen om de vierkante vorm van uw gezicht te accentueren of uw sterke kaaklijn te verzachten. Als je je gezichtsvorm wilt verbeteren, ga dan voor een stompe pony of een korte bob om die sterke kaaklijn echt te laten zien. Als je niet echt dapper genoeg bent om te hakken, probeer dan eens een clip-in pony voordat je voor het echte werk kiest. Als je de vierkantigheid wilt verminderen, probeer dan een zachte, piekerige pony die opzij valt om diagonale lijnen te creëren en de lijnen op je gezicht te verzachten, of draag je haar recht en lang met lagen die een paar centimeter van de einde om de ogen naar beneden te trekken en lengte aan je gezicht te geven. Als je dapper genoeg bent om een ​​pony te proberen, ga dan voor een kortere, subtielere pony die het jukbeen raakt om ze te accentueren.

Ronde gezichtsvorm

Bij het stylen van een rond gezicht, is het belangrijkste doel om het gezicht langer te maken en het meer ovaal te laten lijken. Een snelle truc om dit te doen is om altijd een klein stukje haar aan één kant van je gezicht los te laten. Dit zal de breedte van je gezicht visueel verkorten en het oog laten denken dat je gezicht smaller is.

Kort haar is bijzonder flatterend op ronde gezichten, als het op de juiste manier wordt gescheiden en gestyled, dus ga je gang en maak de hak tot die trendy lob . Probeer een diep zijdeel om ook meer hoeken naar een rond gezicht te creëren, of trek je haar omhoog in een hoge pony om het gezicht langer te maken. Als je je bijzonder gedurfd voelt, ziet een korte pixiesnit met volume bovenaan er fantastisch uit op ronde gezichtsvormen, omdat het textuur en hoeken toevoegt, zonder er hard uit te zien. 

Lange gezichtsvorm

Het belangrijkste doel van lange gezichtsvormen is om je gezicht breder te laten lijken dan om de langere lengte in evenwicht te brengen, dus krullen zijn een uitstekende optie voor jou. Waarom denk je dat Carrie Bradshaw er altijd zo fantastisch uitzag? Naast haar kwijlende kast gevuld met kleding van coutureontwerpers, liet ze haar natuurlijke krullen los en wild lopen, waardoor haar gezichtsvorm openging.

Steiltanggolven  zijn een geweldige manier om losse krullen en golven te krijgen voor een verwijdingseffect. Je wilt dat het breedste deel van je golven rond je jukbeen komt, om de illusie van een breder gezicht te creëren, dus begin het haar dichter bij de wortel te krullen om dit te bereiken. Een goede  uitbarsting in salonstijl is ook een snelle, eenvoudige manier om meer volume en breedte te bereiken. Welk kapsel je ook kiest, onthoud dat je zoekt naar breedte in plaats van lengte. 

Diamanten gezichtsvorm

Diamantvormige gezichtsvormen zijn begeerd omdat ze symmetrisch en uitgebalanceerd zijn, dus uw belangrijkste doel is om uw elegante gezichtsvorm te accentueren, in plaats van iets uit te balanceren. Kies voor een lange, opzij vallende pony om je jukbeenderen te accentueren met lange lagen, of ga voor een korte pony met een getextureerde lob. Probeer ook een slank middengedeelte met je haar achter je oren of een slanke hoge paardenstaart om je botstructuur te laten zien. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *