Gezondheid

3 tips om je te beschermen tegen de zon

De zon in gaan brengt allerlei gezondheidsvoordelen met zich mee. Het is alleen anderzijds ook zo dat er gevaren op de loer liggen als je te veel in de zon verblijft. Daarom is het wel belangrijk om je goed te beschermen. Zonnebrand factor 50 kopen is bijvoorbeeld een goed idee. Daarnaast kan je ook nog enkele andere dingen doen. Op deze plek vind je een aantal tips waar je mee aan de slag kan. 

1 Hoed en bril kopen 

Je hebt de zonnebrand van Australian Gold gekocht. Daarmee heb je al een belangrijke mate van bescherming. Ook kan je letterlijk blokkades opwerpen voor de zon. Dat doe je bijvoorbeeld door buiten een hoed te dragen. Daarnaast heb je een zonnebril op. Het is wel heel fijn om ook je ogen goed tegen het zonlicht te beschermen. Zo kan je voorkomen dat die schade oplopen door het felle licht.  

2 Wat vaker in de schaduw 

Hoewel het op zomerse dagen lekker is om de zon op te zoeken, is het juist belangrijk om de balans te vinden. Je kunt best buiten zijn, maar zoek dan ook wat vaker de schaduw op. Daar kan je gewoon lekker zitten, zonder dat je bang hoeft te zijn voor de schadelijke effecten die zonlicht kan hebben. Zo kan je nog altijd van de gezonde voordelen van de buitenlucht genieten. Dat is ook de moeite waard. 

3 De hoogste pieken vermijden 

Het is ook ee goed idee om de hoogste pieken te vermijden. Dat betekent dat je best van wat zonlicht kan genieten. Je doet dat dan alleen voor 12:00 en na 15:00 op warme dagen. Zo kan je er zeker van zijn dat je niet met de scherpste en sterkste stralen te maken krijgt. Het is goed om te weten dat je op die manier net wat gemakkelijker met de voordelen van de zon kan omgaan.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *