Gezondheid

Het belang van vitamines voor zwangere vrouwen

Het is erg belangrijk voor zwangere vrouwen om aan de behoeften van zwangerschapsvitamines te voldoen. Baby’s in de baarmoeder hebben verschillende voedingsstoffen nodig om te groeien, daarom heb je meer voedingsinname nodig dan voorheen. Voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen hebben een vrouw die zwanger is nodig, zowel voor zichzelf als voor de baby in haar baarmoeder. Zelfs als je zwanger wilt worden, moet aan de behoefte aan vitamines en mineralen worden voldaan, zodat jij en je baby gezond en sterk zijn als je zwanger bent en gaat bevallen. Het reguleren van een goede voeding en levensstijl is ook een manier om je gezondheid tijdens de zwangerschap te behouden.

Voedingsstoffen die nodig zijn tijdens de zwangerschap

Er zijn verschillende voedingsstoffen die een zwangere vrouw het meest nodig heeft, waaronder foliumzuur en ijzer. Foliumzuur is een andere naam voor vitamine B9. Foliumzuur is een voedingsstof die nodig is voor de ontwikkeling en groei van baby’s. Als je zwanger wilt worden, wordt aangeraden om vitaminesupplementen van ten minste 400 mcg foliumzuur te slikken en als je zwanger bent wordt aangeraden om een ​​vitamine voor zwangere vrouwen te nemen die 900 mcg foliumzuur bevat. In bepaalde gevallen moeten zwangere vrouwen hun specialisten raadplegen. Verder is er ijzer dat dient voor de vorming van hemoglobine. Een zwangere vrouw heeft meer ijzer nodig omdat de baby in de baarmoeder het ook nodig heeft om zijn eigen bloed aan te maken. Daarom moet je elke dag vitamines consumeren die minimaal 27 milligram ijzer bevatten.

Aanbevolen vitamines voor zwangere vrouwen

Foliumzuur en ijzer zijn inderdaad de voedingsstoffen die je het meest nodig hebt tijdens de zwangerschap, maar om ervoor te zorgen dat jij en je baby gezond zijn, moet je ook een multivitaminen nemen die calcium en vitamine D bevat. Zwangerschapsvitamines kun je gemakkelijk krijgen bij verschillende online drogisterijen zoals Ovabalance. Het belangrijkste is dat je ervoor zorgt dat de multivitaminen die je neemt voldoet aan de vitaminecriteria met het juiste type en gehalte. Enkele andere vitamines die ook belangrijk zijn voor zwangere vrouwen en hun baby’s zijn vitamine C, vitamine A, vitamine E, vitamine B, zink, jodium en omega 3 die van nature uit verschillende soorten vis worden verkregen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *