Mooi,  Trends

Sfeervol wonen? Volg dan deze tips

Een sfeervol huis is heel belangrijk, je bent er immers elke dag en het is dé plek om je veilig en vertrouwd te voelen. Heb je net een nieuw huis gekocht en wil je je huis sfeervol inrichten? Of wil je je huis gewoon wat gezelliger maken? Dan ben je hier op het juiste adres. In dit artikel geven we je allerlei tips om sfeervol te wonen, en zo jouw eigen plekje wat gezelliger te maken.

1.Verlichting

Licht is een van de belangrijkste elementen om jouw plek warm en sfeervol te maken. Let er bij het kiezen van verlichting op dat het licht niet te fel of te wit is. Een gele schemer lamp creëert namelijk veel meer sfeer en warmte dan een tl-buis. Daarnaast is het belangrijk dat de verlichting van al jouw lampen bij elkaar passen. Koop dus niet een lamp met heel geel licht, terwijl de rest van je lampen wat witter van licht zijn. 

2.Kleurenpalet

De grootste verandering met het inrichten van jouw huis, bereik je met een pot verf. Maar welke kleur moet deze verf zijn? Wanneer je sfeervol wilt wonen, kan je het best voor warme kleuren gaan. Denk hierbij aan bruin, geel, terracotta, oranje en rood. Het is belangrijk om  dit kleurenpalet van tevoren te bedenken, want alles moet hierop worden aangepast. Zo zou je bijvoorbeeld een moodboard kunnen maken. Hiervoor zou je inspiratie kunnen halen uit woonmagazines of social media kanalen zoals Instagram en pinterest. Met een moodboard krijg je in één oogopslag duidelijk welke kleuren jij kan én wil gebruiken voor je accessoires en je meubels. 

3.Meubels en accessoires

Meubels zijn noodzakelijk om jouw huis gezellig te maken. Zorg bij het kiezen van meubels, dat deze bij het kleurenpalet past dat je hebt gekozen. Koop dus niet een blauwe bank, terwijl de muren van jouw woonkamer rood zijn. Heb je besloten welke meubels je wil kopen? Let er dan op dat je jouw stoelen of banken voorziet van meubelwielen of stoeldoppen, zo voorkom je namelijk dat je meubels jouw net gelegde vloer beschadigen. 

De juiste verlichting aangeschaft, een kleurenpallet bedacht en bijpassende meubels gekocht? Dan is het tijd om jouw woning af te maken met accessoires. Heb je je muren en je meubels basic gehouden? Dan zijn accessoires er voor om jouw woning sfeervol te maken. Denk hierbij aan planten, bloemen, foto’s, schilderijen, vazen, spiegels, enzovoorts. Wanneer je wel hebt gekozen voor wat meer opvallende muurkleuren en meubels, kan je iets rustiger aan doen met de accessoires. 

Het is uiteindelijk het belangrijkst om een goede balans te vinden tussen jouw meubels, accessoires, verlichting en kleuren. Op die manier creëer je het best één geheel en zo een rustige, sfeervolle omgeving. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *