Gezondheid

Waar kan je het beste kerstchocolade kopen?

Nog even wachten en dan zijn de feestdagen weer aangebroken! Gezellig samen eten tijdens een heerlijk kerstdiner, cadeautjes voor de kinderen en met z’n allen lang natafelen met drankjes en lekkernijen. Heb jij je altijd al afgevraagd wat het verschil is tussen kerst chocolade kopen uit de supermarkt en van een chocolatier als Gust Royal? Het staat hieronder voor je uitgelegd! 

Kwaliteit van de cacao  

De chocolade die je kan kopen in de supermarkt wordt gemaakt van bulkcacao, de goedkope cacao dus. Chocolade die je koopt bij een chocolatier wordt gemaakt van de goede kwaliteit cacao, net zoals dat er bij duurdere koffie gebruikt gemaakt wordt van betere koffiebonen. Deze kwaliteit heeft dan weer invloed op de geur, consistentie en natuurlijk de smaak van de chocolade! 

Ingrediënten 

‘Echte’ pure chocolade heeft weinig ingrediënten: cacao, suiker en soms wat extra cacaoboter of sojalectine. Als het gaat om melkchocolade is hier natuurlijk wat melkpoeder aan toegevoegd en er is genoeg chocolade met speciale toppings en vullingen. De chocolade in de supermarkt bevat vooral suiker, vanilline (dit is nep vanille aroma) en toegevoegde plantaardige vetten.  

Smaak! 

Omdat de kwaliteit van de cacao en de ingrediënten erg verschillen in chocolade van de supermarkt en de chocolatier, is het natuurlijk niet gek dat dit ook invloed heeft op de smaak van je chocolade. Op het moment dat je een chocoladereep uit de supermarkt koopt, zonder toegevoegde suiker en vanille aroma, zal je niet veel anders proeven dan bitterheid. Maar net zoals het geval is bij koffie en wijn, heeft chocolade van goede cacao een onderliggende smaak. Dit kan kruidig, fruitig of nootachtig zijn!  
Veel chocolatiers omschrijven de smaak van supermarkt chocola vooral als saai. Goede chocolade smaakt ook echt naar chocolade! Wil jij deze kerst je gasten dus eens verassen? Koop dan je kerstchocolade bij een lokale chocolatier of bestel het online. Probeer samen de onderliggende smaken te proeven, een kerst chocolade proeverij!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *