Uncategorized

De 3 grote voordelen van kattenluiken!

Er zijn genoeg mensen met katten die geen gebruik maken van kattenluiken. Het wordt vaak gezien als een overbodige luxe voor de kat of als een uitnodiging voor alle katten van de buurt om in jouw huis te komen chillen. Vraag jij je af of je er één nodig hebt? Hieronder staan 3 redenen waarom een kattenluik een goed idee is voor elke kat eigenaar.  

Een deur speciaal voor jou kat 

Maak jij je zorgen om ongevraagde gasten in je woonkamer? Niet alleen katten, maar muizen of ander ongedierte komen misschien wel op in je gedachtes als jij denkt aan een luikje dat altijd openstaat. Jij bent gelukkig niet de enige die hierover nagedacht heeft! Tegenwoordig bestaat het kattenluik met chip, met een deur die slechts opengaat bij contact met de chip van jouw kat. Zo kan hij/zij in vrijheid naar binnen of buiten gaan, maar houdt je anderen dieren buiten! 

Ongestoord slapen 

Katten zijn eigenwijze beesten, die vaak het idee hebben dat jij in hun huis woont in plaats van andersom. Niet alleen verwachten ze eten op het moment dat ze daar zin in hebben, ook verwachten ze dat jij de deur voor hen opendoet als ze naar binnen of buiten willen. Ook wanneer jij heerlijk in je bed ligt te slapen, weerhoudt dit jouw kat er niet van om te komen zeuren. Wil je niet langer wakker worden van luid gemauw, of gekras aan de deur? Dan is een kattenluik de perfecte oplossing! 

Een lege kattenbak  

Niemand vindt het een leuk karwei, de kattenbak schoonmaken. Veel mensen merken dat op het moment dat hun kat naar buiten kan op het moment dat zij daar zin in heeft, de kattenbak veel vaker leeg is dan eerst. Je huisdier hoeft namelijk niet langer te wachten tot jij de deur voor haar opendoet en kan er dus zelf voor kiezen om zijn of haar behoeftes buiten te doen.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *