Trends

ZO KRIJG JE EEN SFEERVOLLE SLAAPKAMER

Het wordt steeds kouder buiten en dat betekent dat we ook meer tijd in huis doorbrengen. Een gezellig huis is daarom essentieel tijdens de koude wintermaanden. De woonkamer is met een paar kleine aanpassingen vaak al klaar voor het koudere seizoen, maar hoe zit dat met de slaapkamer? Wij geven je slaapkamer inspiratie om een sfeervolle slaapkamer te creëren!

Warme kleuren

Voor een sfeervolle slaapkamer kun je het beste voor warme kleuren kiezen Denk bijvoorbeeld aan donkerblauw, warm oranje, donkerrood, okergeel of donkergroen. Laat de warme kleuren die je hebt gekozen in de gehele slaapkamer terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan de muren, raamdecoratie, het beddengoed en accessoires. Ook voor je meubels kun je het beste warme tinten gebruiken. Zo geeft een donkerbruine, houten kast vaak meer sfeer dan een licht grijs kastje.

Zachte stoffen

Zachte stoffen zijn ook onmisbaar in een sfeervolle slaapkamer en het is helemaal van nu. Door de zachte stoffen wordt je slaapkamer direct gezellig en het is natuurlijk heerlijk om in een zee van aaibare stoffen neer te ploffen. Hang velours gordijnen op, leg een zacht vloerkleed op de grond en leg knuffelbare kussentjes op je bed. Wil je het grootser aanpakken, dan kun je ook voor zachte meubels gaan. Er zijn bijvoorbeeld hele mooie fauteuils van teddy die je in de hoek van de slaapkamer kan zetten. Of ga voor een fluwelen bankje met wat pluizige kussens. Zachte hoofdborden voor bij je bed zijn op dit moment ook helemaal in. Genoeg keuze, dus!

Sfeerverlichting

Wat ook heel veel invloed heeft op de sfeer in je slaapkamer is de verlichting. Als je kledingkast ook in de slaapkamer staat, is het logisch dat je een groot en fel licht in de slaapkamer hebt hangen. Zo kun je de kleding goed zien en je klaarmaken voor de dag. Dit soort licht past echter minder goed bij de sfeer die je in de slaapkamer wilt creëren om te ontspannen. Zorg daarom voor meerdere lichtbronnen in de slaapkamer. Een licht om alles goed te kunnen zien als je je aankleed en klaarmaakt. Dan nog een warme lichtbron die je aan kunt zetten als je wilt ontspannen in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een vloerlamp met een mooie kap. Tot slot is het handig om ook nachtlampjes naast je bed te zetten. Nachtlampjes staan altijd binnen handbereik dus je kunt ze gemakkelijk aan- en uitschakelen als je al in bed ligt. Dit is handig als je nog even snel een lampje nodig hebt of een boek wilt lezen voor het slapen gaan. De juiste nachtlampjes geven daarnaast ook meer sfeer aan je slaapkamer. Denk maar eens aan de chique nachtlampjes die je in hotels vindt.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *