Trends

Hoe maak je jouw leven met een kat makkelijker?

Heb je een kat die vaak miauwt? Zit je kat steeds aan de bank te krabben, omdat je hem niet direct naar buiten laat als hij bij de deur gaat zitten? Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om het leven van jou en het leven van je kat makkelijker te maken. Katten zijn zelfstandige dieren, hoe meer zelfstandigheid je ze geeft, hoe minder jij voor ze hoeft te doen. Je hoeft een kat bijvoorbeeld nooit te douchen, tenzij ze vlooien hebben. Katten spenderen hun halve dag met zichzelf schoonlikken. Daarnaast beslissen katten zelf hoeveel en wanneer ze eten. Maar wat kun je nog meer doen om je kat meer zelfstandigheid te geven.

Spullen

Er zijn bepaalde spullen die je aan kan schaffen om je kat wat meer vrijheid te geven. Een daarvan is een Staywell kattenluik. Een Staywell kattenluik zorgt ervoor dat je kat zelf naar binnen en buiten kan. Op die manier hoef jij niet steeds op te staan om de deur open te doen. Je kat hoeft niet steeds te wachten totdat hij of zij naar buiten kan. Heb je veel andere katten in de buurt en wil je voorkomen dat die via het kattenluik naar binnen komen? Ga dan voor een kattenluik die reageert op de chip van jouw kat. Geef je kat daarnaast een eigen plekje, in de vorm van een mandje of een hoge plek op een krabpaal.

Wees consequent

Vertoont je kat soms wat agressief of onvoorspelbaar gedrag? Dan kan dat soms te maken hebben met dat de kat geen eigen veilige plekje heeft. Katten hebben graag een plek waar ze even niet lastig gevallen worden. Dan gaan ze daar liggen als ze even behoefte hebben aan rust. Als ze wel zin hebben in aandacht gaan ze op een andere plek liggen. Laat je kat dus consequent merken op welke plek ze met rust gelaten worden. Hier kan je kat een stuk rustiger van worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *