Trends

Kattenluiken in een nieuw jasje

Iedereen met katten heeft er wel eens over nagedacht. Wel of geen kattenluik in huis? Het is natuurlijk ook een grote stap. Ineens moet er een nieuw apparaat geïnstalleerd worden binnenshuis. Hier komen natuurlijk veel overwegingen bij kijken. Er moet gekeken worden of dit wel past in het huis, en of er wel plek voor is. Hiernaast moet er gekeken worden naar de consequenties. Wat houdt een kattenluik in voor de rest van het huis? En kunnen alle katten dan zomaar binnen lopen? Dit soort vragen hangen helemaal af van wat voor kattenluik je zoekt. Kattenluik met chip, of kattenluik zonder chip

Kattenluik met chip

Kattenluiken worden tegenwoordig ook gemaakt met chip. Dit houdt in dat er een digitale connectie is tussen het kattenluik dat geïnstalleerd is, en de kat die hier toegang tot heeft. Ouderwetse kattenluiken bestonden uit alleen een gat in de muur. Het nadeel hieraan is dat elke kat in de buurt naar binnen kan wandelen wanneer het hen uitkomt. Als baas van het huis heb je hier dus geen invloed over. Een goede oplossing hiervoor is een kattenluik met chip, zoals verkocht worden op onder andere Staywell. Het voordeel van zo’n chip is dus dat de eigenaar van het huis invloed heeft over welke dieren gebruik maken van zijn of haar kattenluik.

Voordelen chip

Zoals eerder genoemd zijn er meerdere mogelijkheden wat betreft het toevoegen van een kattenluik in huis. Één van deze opties is een kattenluik met chip. Dit kattenluik reageert op de technologie die zich in de halsband van de kat bevindt. Er zijn meerdere soorten technologie mogelijk, maar het idee is dat alleen katten die “geaccepteerd” zijn in huis, ook echt toegang hebben tot dit huis. Andere katten die proberen binnen te komen, zullen niet worden erkend en dan ook niet worden toegelaten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *