Trends

Dat is gewoon puur natuur!

Wat is koninginnegelei?

Koninginnegelei is een mengsel dat aan de bijenlarven wordt gegeven. Al vanaf jongs af aan wordt er een bijenlarve uitgekozen tot toekomstige bijenkoningin. De bijenlarve die is uitgekozen tot toekomstige bijenkoningin krijgt meer koninginnegelei dan de rest. Koninginnegelei bestaat voor 66% uit water, 12,3% uit eiwitten, 12,5% ui suiker, 5,5% uit vetten. Ook bevat het koninginnegelei uit verschillende mineralen, hormonen en vitamines zoals vitamines B1, B2, B3, B6, B8, B11 en B12. Koninginnegelei is een geel wit geleiachtig goedje dat ook wel ‘’het witte goud’’ wordt genoemd. Het bevat veel bouwstoffen en de naam zegt het al, het is speciaal voor de koningin, dus het moet wel het beste van het beste zijn.

Honing, een erg veelzijdig goedje!

Honing gebruiken we vaak, lekker een lepeltje honing voor als we last hebben van onze keel, gewoon voor tussendoor of voor op brood. Naarmate je de honing langer in de kast laat staan, wordt je honing ook steeds troebeler. Wil je je honing weer wat doorzichtiger maken? Dan voeg je er weer wat doorzichtige honing aan toe. Heb je geen doorzichtige honing in huis? Dan kan je honing bestellen via het internet bij verschillende webshops of gewoon bij de supermarkt halen. Ook is het mogelijk om je potje honing op een warme plek te zetten zoals bij de verwarming, de honing smelt dan weer langzaam. Wist je dat honing ook goed is voor de hersenen? Dus neem gerust elke dag maar een lepeltje honing! Ook is honing desinfecterend en wordt het gebruikt als een natuurlijk antibiotica.

Mannetjesbij, hoe heet jij?

We weten dat er werkbijen zijn en een bijenkoningin, maar hoe heet een mannetjesbij eigenlijk? Een mannetjesbij heet een dar. De dar ziet er anders uit dan alle andere bijen, hij heeft geen angel en heeft grotere ogen. Omdat de dar geen angel heeft, kan hij geen andere bijen beschermen en dus ook geen eten zoeken. De dar heeft 1 taak en dat is paren met de koningin. Vaak zijn er honderdduizend darren beschikbaar voor 1 koningin, maar helaas kunnen van die honderdduizend darren er maar 7 darren paren met de koningin. Het paren duurt tijdens een paarvlucht en dit duurt maar 3 seconden. Heel snel! Darren kunnen maar 1 keer paren en dat is tijdens hun paarvlucht, ze paren tijdens het vliegen, vallen daarna op de grond en sterven daarna.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *