Trends

Je kerstboom vervangen door een kamerplant

De feestdagen zijn voorbij en de kerstboom mag de deur uit. Of u nu een echte of een neppe kerstboom in huis had, het gevoel dat er iets mist in uw woonkamer is aannemelijk. Grote kamerplanten zijn een goede vervanger voor de kerstboom. Kamerplanten kunnen wel 200 cm hoog worden en zijn daarom, net als de kerstboom, echte eyecatchers. Maar dan zonder versiering en verlichting. Bent u benieuwd welke kamerplanten goede plaatsvervangers zijn? U leest het in deze blog!

Ficus Lyrata

De Ficus Lyrata wordt, inclusief pot, 200 cm hoog. Deze plant heeft een mooie stam en geeft een zomers tintje aan uw interieur. Ideaal als voorbereiding op het voorjaar! De Ficus Lyrata heeft wekelijks water nodig en moet op een lichte plek staan. De plant kan giftig zijn, dus met kinderen en huisdieren moet u opletten als u deze plant in huis wilt hebben!

Bananenplant

Men zet de kerstboom vaak op een plek bij het raam neer. Wanneer u de kamerplant op exact dezelfde plek wilt zetten, is het daarom verstandig om een kamerplant te kopen die veel licht nodig heeft. Net als de Ficus Lyrata, heeft de bananenplant veel licht nodig. De bananenplant kan 130 cm hoog worden. Zet u de plant liever op een tafel? Dan kunt u kiezen voor de kleinere maat bananenplant. Deze wordt 90 cm hoog. De bananenplant heeft veel water nodig, maar de grond moet opgedroogd zijn voordat er opnieuw water gegeven wordt. Wacht daarom even tussen gietbeurten door, zodat de wortels niet constant vochtig zijn. 

Ficus Bonsai

Deze plant kan, net als de andere Ficus en de bananenplant, goed staan op een lichte plek. De welbekende dikke stam van de Bonsai vrolijkt uw interieur op en is daarom een mooie vervanger voor de kerstboom. De Ficus Bonsai wordt 120 cm hoog, heeft regelmatig water nodig en de grond mag niet droog zijn. Daarnaast heeft de Ficus Bonsai regelmatig extra voeding nodig.

Strelitzia

De Strelitizia is ook ideaal als vervanger voor de kerstboom. Deze plant is zomers door de tropische uitstraling en de frisgroene bladeren. Deze plant wordt niet voor niets de Paradijsvogelplant genoemd. Met de Strelitzia haalt u echt de zomer in huis. De plant heeft dan ook veel zonlicht nodig, maar let er wel op dat de plant niet in direct zonlicht staat. De Strelitzia wordt 140 cm hoog en heeft veel water nodig. De grond moet vochtig blijven, maar u moet er wel op letten dat de wortels niet permanent in het water staan. Wanneer dit wel het geval is, kunnen de wortels namelijk gaan rotten. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *