Trends

4 datingapps waar vrouwen zich thuis voelen

Vrouw zijn op het internet is moeilijk – vooral als het je doel is om nieuwe contacten te leggen. In het geval van daten kan het soms behoorlijk vermoeiend zijn en misschien ook wel een beetje eng. Van mannen die zich opdringen, online intimidatie tot regelrechte gevallen van cyberstalking: daten als vrouw is geen gemakkelijke taak. Want voor sommige mannen is het nu eenmaal moeilijk te beseffen dat vrouwen ook in alle vrede willen daten.

Alsof het nog niet moeilijk genoeg is om een geschikte kandidaat te vinden, heb je als vrouw te maken met unieke uitdagingen die samengaan met het ‘vrouw zijn’. Dat neemt niet weg dat online daten – in welke vorm dan ook – z’n vruchten kan afwerpen. Ondanks alle verontrustende ervaringen is het mogelijk om liefde te vinden in een app. Het is mogelijk, maar alleen als je zoekt op de juiste plekken.

De ene datingapp is de andere niet, wat vooral voor vrouwen een belangrijk concept is om te begrijpen. Want sommige apps hebben specifieke richtlijnen en veiligheidsmaatregelen om vrouwen te beschermen. We zetten ze met de hulp van dating-experts voor je op een rijtje:

1. Bumble
Mannen die ongevraagd en vaak zelfs ongewenst in je DM sliden? Het is niet mogelijk op Bumble, een datingapp met een feministisch tintje. Als je liever zelf de eerste move maakt, is dit een datingapp waar je je thuis zal voelen. Opgericht door een ex-Tinder medewerker is Bumble de vrouwvriendelijke variant. Bij Bumble gaan ladies first. Swipen is ook bij Bumble mogelijk, maar alleen de vrouw kan het gesprek starten. Daar heb je 24 uur de tijd voor, anders verloopt de match.

2. Hey! Vina
Daten voor vriendschap en niet voor liefde? Ook dat is mogelijk, en wel bij Hey! Vina – een app die ook wel de ‘Tinder voor vriendinnen’ wordt genoemd. En ja, dat betekent: geen mannen aanwezig. Zoek je een fitnessmaatje om samen mee naar de sportschool te gaan? Ben je verhuisd en wil je een BFF vinden in een stad naar keuze? Het kan met Hey! Vina, de app waar je vrouwen kunt ontmoeten om je sociale kring uit te breiden.

3. HER
Een andere app waar je geen enkele man treft is HER. Het platform voor vrouwen is door vrouwen gemaakt. Maar dit is geen ‘normale’ datingapp, want dit is een app voor bi-, lesbische en queer vrouwen. Wil je je seksualiteit ontdekken? Het kan op een lesbisch platform zoals dat van HER. Hoewel HER oorspronkelijk is bedoeld als een datingapp, hebben de makers de mogelijkheden uitgebreid. Het is nu ook een plek om vrouwennieuws te volgen, evenementen te plannen en vriendschappen te smeden.

4. Lexa
Als de grootste datingsite van Nederland is Lexa een bekende naam in de digitale datingwereld. Wat ooit begon met een klassieke datingsite is inmiddels uitgegroeid tot een geavanceerd platform van formaat. Wil je daten zonder intimiderende berichten en opdringerige mannen? Lexa zet kunstmatige intelligentie in om alle berichten te scannen op cyberpesten en ongewenste inhoud. De virtuele datingcoach Lara grijpt in als het algoritme iets detecteert wat niet netjes is. Zo voorkomt Lexa dat je je onveilig voelt op de datingapp.

En hoe het met Tinder zit? De populairste app ter wereld kan een geweldige plek zijn om mensen te ontmoeten die openstaan voor contacten. Maar iedereen die het probeert weet ook het volgende: de meeste gebruikers van de app zijn niet écht op zoek. Ze gebruiken de app eerder voor een boost in zelfvertrouwen, voor casual contacten en iemand om de tijd mee te doden. Als je dat niet wilt, dan ga je voor een van de apps waar vrouwen zich meer thuis voelen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *