Mooi,  Trends

Welke hanglamp past het best bij jouw interieur?

Verlichting en lampen maken een woning vaak gezellig en daarnaast maken lampen het interieur compleet. Welke interieurstijl heb jij gekozen? Heb je een klassieke, moderne, industrieel of landelijke inrichting? Afhankelijk hiervan kan je kiezen voor een bijpassende hanglamp. De hanglampen zijn er in verschillende stijlen. Dit maakt het makkelijker om een keuze te maken. Hoe zien de lampen er precies uit en wat doen ze in je interieur? Dat lees je allemaal hieronder!

Wat doet verlichting in je woning?

We kunnen ons allemaal wel voorstellen dat een woning zonder verlichting, donker en kil aan kan voelen. Daarom is het ook belangrijk om de juiste verlichting te kiezen. Sfeerverlichting of een mooie hanglamp boven de eettafel maken de woning compleet en geven een gezellig en fijn gevoel. 

Er zijn veel keuzes in hanglampen en elke hanglamp geeft een bepaalde stijl weer. Zo past een klassieke hanglamp heel goed in een vintage of retro inrichting. Deze lamp kenmerkt zich door een goud of brons frame met een witte glazen lampenkap. Je ziet ze bijvoorbeeld vaak nog in de inrichting bij je oma thuis. Toch maakt dat de klassieke hanglamp niet gedateerd. Je kunt de klassieke hanglamp ook heel goed combineren in een moderne inrichting. De hanglamp kan namelijk ook een klassieke design hanglamp zijn. Daarnaast hangt de sfeer van de soort lichtbron af. Je kunt verschillende lichtbronnen gebruiken die elk een andere sfeer creëren.

Meerdere soorten hanglampen

Naast de klassieke hanglamp heb je natuurlijk nog veel meer soorten hanglampen. Er zijn ook industriële hanglampen, moderne hanglampen, landelijke hanglampen, zwarte hanglampen en Oosterse hanglampen. 

Een zwarte hanglamp kun je in verschillende stijlen kopen. De zwarte hanglamp kan er industrieel uitzien en dus in een industriële interieurstijl passen. Daarnaast kan een zwarte hanglamp ook heel goed een Oosterse uitstraling hebben. Die passen bijvoorbeeld weer heel goed in een Ibiza interieurstijl. De verschillende hanglampen kunnen in veel ruimtes sfeer en gezelligheid creëren. De industriële hanglampen hebben vaak een zwart stalen frame en een lampenkap van hout of bamboe. Houd je dus echt van een industriële inrichting? Dan zijn die lampen de juiste keuze voor je interieur.

Doordat er zoveel verschillende stijlen hanglampen zijn, kan het de keuze soms lastig maken. Daarom kan het handig zijn om je te laten adviseren of informeren door een lampen expert. Je kunt ook altijd hulp vragen aan een interieurontwerper. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *