Uncategorized

Hoe kun je een rioolverstopping voorkomen?

Een verstopt riool (Zeeland) is een van de vervelendste dingen in huis. Gewoonlijk kan het toilet, de douche of de gootsteen niet worden gebruikt totdat deze verstopping is verholpen. Gelukkig zijn er veel maatregelen die u kunt nemen om verstopping van rioleringen te voorkomen. Daarbij gaat het vaak om kleine details. Dit zijn wat tips om verstopping van rioleringen te voorkomen. 

Hoe weet ik of mijn riool verstopt is? 

Allereerst is het belangrijk om snel te detecteren wanneer het riool verstopt is. Verstopte riolen kun je herkennen aan drie zintuigen: zien, horen en ruiken. Wanneer bijvoorbeeld de verstopping begint, zult u merken dat het water niet meer normaal wegloopt. U kunt een verstopt riool ook herkennen aan het geluid van bellen uit de gootsteen, het toilet of de doucheafvoer. Het verstopte riool heeft nog een vervelende bijwerking: het begint te stinken. Dus heb je de stank van het riool in huis opgemerkt? Dan kunt u het beste een loodgieter bedrijf inschakelen zoals bijvoorbeeld Lacor Riooltechniek.  

Verstopping voorkomen 

Het is beter om verstopping te voorkomen. Met deze eenvoudige constipatie tips zult u succesvol zijn: Gebruik de toiletten waarvoor ze zijn bedoeld. Gooi dus geen afval, zoals etenswaren en verfresten, weg. Vet is ook slecht voor het riool. Papier is een andere boosdoener in het riool. Papieren handdoeken en vochtige doekjes zijn te dik en hebben de neiging zich op te stapelen. Bovendien kan het doorspoelen van te veel toiletpapier in één keer het toilet verstoppen. Daarnaast kunnen tampons, maandverband en luiers het beste in de prullenbak worden gegooid in plaats van in het toilet. Ook deze zullen namelijk voor verstopping zorgen.  Een andere goede manier om verstoppingen te voorkomen in vooral de afvoer van vaatwasser en wasmachine; is om programma’s regelmatig op 90 graden te draaien in de vaatwasser en wasmachine. Hierdoor worden twee belangrijke oorzaken van rioolverstopping, vet- en zeepresten weggespoeld. Ook kunt u verstoppingen van rioleringen voorkomen door de doucheafvoer en wastafel schoon te houden. Verwijder ook regelmatig de haren die in het riool vallen.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *