Trends

Wat zijn de topwijnen van deze winter?

Dit is de tijd om wijnen van het jaar te proeven. De meeste wijnhuizen die in deze tijd van het jaar aanwezig zijn, hebben speciale kelderruimten en personeel dat wijn maakt die het jaar ervoor is gebotteld. Het is een goed idee om in gedachten te hebben hoe ze zijn gemaakt om de juiste vibe te krijgen bij het proeven, en om de beste Rode wijn kopen moet je op meerdere dingen letten. 

Ons jaar is een fantastisch jaar om rode wijnen te proberen en de uitdagendste te vinden. Om te beginnen maken temperaturen van zo’n 20 graden het moeilijk om een perfecte temperatuurbeheersing te bereiken, en als de vorst zijn intrede doet, zullen uw wijnen uit die tanks en rekken vrijkomen. Als u slechts wijnen in kleine hoeveelheden koopt, is het belangrijk dat u zich houdt bij wat u al hebt geproefd. 

Pure wijn vinden in Chili 

Bij het beoordelen van een goede Chileense rode wijn zijn de meeste kopers op zoek naar rijkdom, structuur en durf om een goed smakende rode wijn te kopen. Over het algemeen zullen ze woorden gebruiken als nootachtig of olieachtig, maar als u die termen gebruikt, dan zegt dat veel over de wijn. Uit veel supermarktwijnen zul je nooit zulke opmerkingen kunnen maken omdat er te weinig smaak en textuur aanwezig is. 

Het fijne van rode wijn 

Ik zal hier ook eerlijk met u blijven. Als u het geluk heeft dat u een nieuwe wijn heeft gekocht om te proeven of dat u een goede proeverij organiseert, is de kans groot dat het de beste wijnen zijn die je het hele jaar hebt geproefd. 

Als u rode wijnen drinkt, let dan op de regio en de stijl van de wijn. Zo hebben de meeste rode wijnen van de nieuwere druivenrassen (de nieuwe families die in de laatste tien jaar zijn ontstaan) de neiging een hoge zuurgraad te hebben en worden ze dus beschouwd als wijnen van lage kwaliteit. Ze zijn ook zoeter van karakter. Naar mijn smaak zijn ze daarom ook beter.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *