Trends

2022, het jaar waarin je 21 wordt!

Het jaar 2021 zit er bijna op met nog iets meer dan 2 maanden te gaan. Net zoals 2020 was 2021 een turbulent jaar. We begonnen het jaar in lockdown en niet in staat om de feestdagen grootschalig door te brengen met vrienden en familie. Het ziet er naar uit dat dat dit jaar gelukkig wel weer het geval is. Mocht je nou interesse hebben in astrologie, kijk dan vooral even of jouw jaarhoroscoop 2021 het bij het rechte eind had.

Jouw 21e verjaardag

Ben je geboren in 2001, dan is 2022 het jaar waarin jij je 21e verjaardag mag gaan vieren! Dit is een grote mijlpaal in je leven. Alhoewel je vrijwel alle bevoegdheden ontvangt met je 18e verjaardag, wordt 21 heel groot gevierd. Een bekende traditie zijn de 21 diners. Het is een echt Nederlandse traditie wat begonnen is bij de Nederlandse studentenverenigingen. Het kan zijn dat je geen idee hebt wat zo’n diner precies inhoudt. Ik zal je dan ook de basis spelregels kort uitleggen.

Spelregels 21 diner

Nadat je een gastenlijst hebt opgesteld kun je de uitnodigingen gaan versturen. Een whatsappje sturen is bij het 21 diner echt een no go. Volgens de traditie zijn de gastheer en/of gastvrouw jouw ouders. Als je broers en/of zussen hebt kun je deze ook aan werk zetten. Zo kun je zelf de hele avond genieten van al het lekkers wat geserveerd wordt. Dat brengt ons bij het eten. Voor het menu wordt er verwacht dat je echt uitpakt. Denk hierbij aan een minimum van drie of vier gangen geserveerd met bijpassende wijnen. En tot slot de dresscode. Aankomen in je spijkerbroek en oversized trui kan namelijk echt niet. Trek je mooiste jurk of pak aan. Mocht er een dresscode zijn is het natuurlijk handig om dit te vermelden in de uitnodiging. Zodra alle voorbereidingen zijn getroffen staat je nog één ding te doen, feesten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *