Gezondheid

Welke supplementen kun je als vrouw goed gebruiken?

Vrouwen hebben soms supplementen nodig om ervoor te zorgen dat ze voldoende essentiële voedingsstoffen binnenkrijgen. Dit kan te wijten zijn aan een verscheidenheid aan factoren, waaronder hun dieet, levensstijl, en hormonale veranderingen. Hieronder vind je een aantal veelvoorkomende redenen waarom vrouwen mogelijk supplementen nodig hebben. Ten eerste, veel vrouwen hebben een druk leven en hebben daardoor vaak niet genoeg tijd om zich te concentreren op gezonde eetgewoonten. Als gevolg daarvan kunnen ze voedingsstoffen missen die essentieel zijn voor een goede gezondheid, zoals vitamine D, Omega 3, ijzer en calcium. Ten tweede hebben vrouwen soms extra voedingsstoffen nodig vanwege hormonale veranderingen die optreden tijdens de menstruatiecyclus, zwangerschap en menopauze. Voorbeelden hiervan zijn foliumzuur voor vrouwen die zwanger willen worden of vitamine D en calcium voor vrouwen in de menopauze om de botdichtheid te behouden.

Slik wat extra Omega 3

Omega 3 is een vetzuur dat je zelf niet kunt aanmaken. Het heeft een belangrijke rol in het functioneren van je hersenen. Ook zorgt het voor gezonde hart en bloedvaten. Omega 3 vind je voornamelijk in verse en vette vis. Als je regelmatig vissoorten als makreel eet, zul je geen tekort aan Omega 3 ervaren. Houd je echter niet van vis of ben je vegetarisch of veganistisch, dan kan een supplement met Omega 3 erg goed voor je zijn.

Voel je goed met Ashwagandha

Ashwagandha is een kruid uit India, met een lange geschiedenis van heilzame werkingen binnen de Aryuveda-geneeskunst. Hier geldt Ashwagandha als een superfood. Sta je sceptisch tegenover het concept van superfoods, dan begrijpen we dit. Ashwagandha is gezond, maar laten we niet overdrijven. Wat kan Ashwagandha voor je betekenen? Het zorgt voor vermindering van stressgevoelens. Het kan je een energieboost geven en je concentratievermogen vergroten. Is dat iets wat je kunt gebruiken? Probeer Ashwagandha dan eens uit.

Let op je calcium-inname

Met name vrouwen kunnen op latere leeftijd te maken krijgen met botontkalking. Deze vervelende aandoening kan de kwaliteit van je leven verminderen, zodra je de overgang gepasseerd bent. Gelukkig is hier wat tegen te doen. Denk aan voedingssupplementen met extra calcium, of voeg meer zuivel aan je eetpatroon toe. Calciumsupplementen hebben nog meer voordelen. Calcium is ook goed voor je zenuwstelsel en je bloedsomloop.

Vergeet je vitamine B-complex niet

Je hebt vast gehoord dat het slikken van Foliumzuur, of vitamine B11 erg goed voor je is, wanneer je zwanger bent of wilt worden. Foliumzuur zorgt bij je kleintje voor een gezonde ontwikkeling van het zenuwstelsel. Sowieso zijn alle vitamines uit het B-complex voor vrouwen aan te raden. Denk bijvoorbeeld aan vitamine B12, waar vrouwen regelmatig een tekort aan hebben. Wanneer is de kans op tekorten het grootst? Als je minder dierlijke producten consumeert. Vul dan zeker je dieet aan met vitaminesupplementen, rijk aan vitamine B-complex.

Al met al kunnen supplementen een belangrijk onderdeel zijn van een gezonde levensstijl voor vrouwen, vooral voor diegenen die niet altijd in staat zijn om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen via hun dieet.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *