Uncategorized

Verschillende vlaggen voor de LHBTI+ community

Wist je dat er verschillende vlaggen zijn voor de LHBTI+ community? Je hebt de bekende gestreepte vlag met alle verschillende kleuren, maar er is ook een lesbische vlag. Ben je op zoek naar een regenboogvlag? Je kunt dan regenboogversiering kopen bij Vlaggenclub. Wist je zelfs dat er het afgelopen jaar ruzie is geweest binnen de LHBTI+ wereld over het uiterlijk van de vlag? Lees er hier meer over!

De lesbische vlag

Misschien heb je hem al een keer gezien, de lesbische vlag. De lesbische vlag is een symbool van de lesbische gemeenschap en wordt vaak gebruikt om de solidariteit en trots van lesbiennes te tonen. De vlag bestaat uit drie horizontale banen in de kleuren rood, oranje en roze. De oorsprong van de vlag gaat terug naar de jaren 70, toen de kunstenaar Gilbert Baker een vlag creëerde voor de Gay Pride-parade in San Francisco. Baker was geïnspireerd door de vlag van de vrijheid en wilde een symbool creëren dat de diversiteit van de  LHBTI+ gemeenschap weerspiegelde.

De kleuren van de regenboogvlag

Waar staan de kleuren van de regenboogvlag eigenlijk voor? De maker van de vlag heeft ook een betekenis gegeven aan de kleuren. Zo staat rood voor het leven. Oranje staat voor geneeskracht. Geel staat voor iets waar wij als vrouwen heel blij van worden, namelijk zonlicht. Groen staat voor de mooie natuur om ons heen. De blauwe kleur is er voor magie. De sprekende kleur paars geeft karakter aan.  Naast de lesbische vlag en de regenboogvlag zijn er nog meer verschillende vlaggen te vinden. Welke zijn dat?

Verschillende vlaggen

De genderfluïde beweging heeft ook een eigen vlag. Deze vlag heeft onderaan blauw, wat staat voor mannelijkheid. Helemaal bovenaan de vlag staat er roze, wat staat voor vrouwelijkheid. Centraal in het midden vind je de paarse kleur. De paarse kleur staat voor de combinatie van man en vrouw. De vlag voor homoseksualiteit staat voor de seksualiteit van de ene man voor de andere man. Deze vlag is nagenoeg helemaal blauw, maar heeft in het midden een witte streep. Er zijn dus verschillende soorten vlaggen voor de LHBTI gemeenschap. Heb je er al een in huis?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *