Uncategorized

Tips voor het handhaven van een koolhydraatarm dieet

Een koolhydraatarm dieet plan elimineert koolhydraten die in brood, pasta, granen en suikers voorkomen, maar richt zich in plaats daarvan op gezonde vetten, eiwitten en groenten. Kiezen om low carb te gaan, heeft alles te maken met de bereidheid om nieuwe dingen te proberen. Er zijn tegenwoordig zoveel unieke opties en alternatieven voor standaard met koolhydraten gevulde gerechten, zoals een koolhydraatarm pasta. Hoe zit het met het gebruik van aubergine in plaats van pizzabodem of courgette in plaats van noedels? Je kunt zelfs een gespleten avocado gebruiken als “brood” voor je broodje kipsalade of een sla wrap als een burger broodje. Wanneer je buiten de kaders begint te denken, zul je ontdekken dat de low carb-liefhebber een overvloed aan mogelijkheden heeft.

Thuis koken

Tenzij je in een restaurant eet waar de voedingswaarde informatie op het menu staat, ben je je misschien niet bewust van alles wat bij je maaltijd hoort. Er zijn veel geheime recepten met suikers en koolhydraten, dus als je je best doet om vaker thuis te koken, kun je zelf bepalen welke componenten in je lunches en diners terechtkomen. Je kunt misschien eens een voorbeeld nemen aan zero3. Uitgaan met familie en vrienden is natuurlijk altijd leuk, dus als je dat doet, let dan op wat je bestelt. Wees niet bang om informatie te vraen!

Suiker moet worden vermeden

Bij een koolhydraatarm dieet wordt de suikerconsumptie verminderd. Suiker kan zich verbergen in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, waaronder magere zuivelproducten en saladedressings. Probeer in plaats van suiker verse bessen met zelfgemaakte kokosroom of schijfjes appels met amandelboter. Met mate is een glas rode wijn of pure chocolade ook acceptabel.

Maak een maaltijdplan

Meal prep tilt maaltijdplanning naar een heel nieuw niveau! Maaltijdbereiding is om verschillende redenen voordelig. Maaltijdplanning bespaart je tijd en energie als je het erg druk hebt tijdens de week. Thuiskomen met een kant-en-klare spaghetti pompoenschotel, deze opwarmen in de oven en een tijdje ontspannen met een leuk boek – klinkt heerlijk, toch? Meal preppen is niet alleen handig, maar het helpt ook om slechte voedselkeuzes te beperken, die vaak voorkomen als je haast hebt. Alles, van kipwraps tot roerbakgerechten tot yoghurtkommen, kan worden gemaakt. Het is ook een goed idee om maaltijden te overwegen die kunnen worden ingevroren en geserveerd met een snelle, frisse salade of geroosterde groenten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *