Uncategorized

Tips voor de verzorging van je wimpers

Als je mooie, lange, sterke en gekrulde wimpers wilt hebben, dan is het belangrijk om jouw  wimpers in goede conditie te houden. Lees hier meer over de verzorging van je wimpers en hoe je ze voor altijd mooi en vol kunt houden. We bespreken hoe je jouw natuurlijke wimpers kunt verzorgen, wat je moet zoeken in een wimperproducten en zelfs hoe je jouw wimpers kunt laten groeien.

Probeer zo min mogelijk in je ogen te wrijven

Een ander belangrijk aspect van de verzorging van mascara is de gewoonte om in onze ogen te wrijven. Bijvoorbeeld als we slaperig worden, wrijven we vaak onbedoeld in onze ogen. Helaas kan dit ertoe leiden dat je te maken krijgt met wimperverlies en oogirritatie. Het is normaal om een paar wimpers per dag te verliezen, maar door in je ogen wrijven kan dit leiden tot meer.

Kies een mascara die zacht is voor de huid

Voor de dagelijkse werkzaamheden zijn mascara’s die gemakkelijk te reinigen zijn, vriendelijker voor de wimpers. Waterbestendige mascara is dan wel aan te raden als je weet dat het gaat regenen of als je je wimpers uit het zwembad wilt halen, maar hoe meer je trekt en wrijft om mascara te verwijderen, hoe meer schade je je wimpers toebrengt. Je kunt dus het beste gewone mascara gebruiken en de waterbestendige mascara bewaren voor speciale gelegenheden of als je er tijdens regenachtige dagen er toch glamoureus uit wilt zien.

Geef je wimpers met regelmaat een pauze

Mascara werkt natuurlijk goed, maar het is slim om het om de paar dagen te laten rusten. Er is een verband tussen overmatig gebruik van mascara en meer mascara-uitval, vooral als je het met kracht verwijdert. Het is dus ideaal om een dag of twee per week geen mascara te gebruiken. Geef jouw wimpers op deze dagen de tijd om uit te rusten en te verjongen met een wimperserum en andere lash styling producten zoals eye care pads. Je kunt ze ook hydrateren met verschillende oliën of ze gewoon borstelen. 

Verwijder elke avond de make-up 

Naar bed gaan met mascara en andere make-up is niet alleen slecht voor de gezondheid van je ogen, maar het kan ook je wimpers beschadigen. Vooral als je gewoonlijk met je gezicht in je kussen slaapt, kan slapen met mascara op de mascara uitdrogen. Hierdoor kunnen klonters en klitten ontstaan, wat kan leiden tot het verzwakken van jouw wimpers en zul je wat meer wimpers verliezen dan normaal.

Gebruik een milde make-up remover 

Gebruik voor het verwijderen van make-up een milde make-upremover op oliebasis en een dik, pluisvrij watje. Neem vooral de tijd om de mascaraverwijderaar te mengen zonder het herhaaldelijk in te wrijven, en veeg het vervolgens af. Dit zal de mascara afbreken en volledig laten verdwijnen, met minimale belasting van de wimpers.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *