Gezondheid

Op een gezonde manier smaak toevoegen aan je gerecht

We houden allemaal best van groente eten, maar toch frissen we onze bloemkool het liefst op met een lekkere kaassaus. Worteltjes met een klein beetje boter en suiker smaken toch net iets lekkerder. Net als spruitjes met een dikke laag ham en kaas en haricot verts gerold in het spek. Ondanks dat het allemaal erg lekker is, zitten er in sauzen en kaas veel verzadigde vetten en zouten. Het is dus minder goed voor je gezondheid.  Gelukkig zijn er ook veel gezonde alternatieven om je groenten wat meer pit te geven. Probeer bijvoorbeeld eens een klein schepje sambal over je sperziebonen. Onderstaand nog een aantal tips om je groentegerecht een beetje op te leuken.

Kruiden toevoegen

Een makkelijke en gezonde manier om je groentegerecht op te leuken is het gebruik van verschillende soorten kruiden en specerijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koriander, peterselie of kerrie. Als je groenten gaat roerbakken is het ook lekker om eerst wat knoflook en uien in de pan te bakken, alvorens je de groente in de pan doet. Knoflook en uien geven een overheerlijke geur en smaak die jouw groente meteen beter laten smaken. Combineer ook eens groenten met elkaar in een schaal zoals bloemkool en broccoli. Ook boontjes en worteltjes gaan heel goed samen. Je kan je groente ook eens in bouillon koken in plaats van in gewoon water. Dit geeft ook direct meer smaak aan je groente.

Probeer een nieuw stamppot

We kennen natuurlijk allemaal de ouderwetse boerenkool, hutspot en andijviestamppot. Maar wist je dat er nog veel meer lekkere stamppotten zijn die lekker en gezond zijn? Voeg bijvoorbeeld eens zoet aardappel toe aan je traditionele andijviestamppot of probeer eens een stamppot met rucola en veldsla. Rucola geeft je stamppot gelijk een pittig smaakje mee en de knapperige structuur is erg lekker in combinatie met de structuur van gestampte aardappelen. Een lekkere soep of saus van je groente maken is ook een goede manier om de smaken van je groentes weer eens op een totaal andere manier te ervaren. Gebruik bijvoorbeeld eens aubergine in pastasaus of maak een soep van knolselderij of pastinaak.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *