Gezondheid

Last van een verknipt zelfbeeld? Dit is wat je kunt doen!

Als jij in zekere zin last hebt van een vertekend zelfbeeld en dus af en toe wat onzeker bent over je uiterlijke- en innerlijke kenmerken, is het maar goed dat je bij dit blog terecht bent gekomen. In dit blog behandelen we namelijk een aantal punten dat er hoe dan ook voor gaat zorgen dat jij een stuk steviger in je schoenen gaat staan. Er is niets vervelender dan een vertekend zelfbeeld en daarom wordt het tijd dat we er samen wat aan gaan doen. Kortom, lees vooral snel verder als je vindt dat het tijd wordt om die negatieve gevoelens achter je te laten en voor eens en voor altijd stevig in je schoenen te staan!

Zoek contact

Niemand praat over het algemeen over zijn of haar onzekerheden. Dit zijn tenslotte zaken waar je je wat voor schaamt of waar je gewoon minder vertrouwen in hebt. Toch is het wel erg goed om het gesprek eens aan te gaan met een passende partner. Voor we verdergaan willen we eerst melden dat iedereen wel eens onzeker is en ook wel eens een gevoel heeft dat het zelfvertrouwen wat lager ligt dan anders.

Door het gesprek met iemand aan te gaan, creëer je een bepaalde relativering die ervoor zorgt dat je het op termijn gaat accepteren. Zoek een geschikte gesprekspartner op en vraag of je eens mag praten over wat je dwars zit en wat je voelt. Je gaat je snel een stuk beter voelen!

Fake it

Het is ook geen onverstandige keuze om het letterlijk te ‘faken’. Door je eigen geest voor te houden dat je daadwerkelijk stevig in je schoenen staat en dit laat zien door bijvoorbeeld rechtop te lopen, zelfvertrouwen uit te stralen en er over het algemeen goed uit te zien, weet je zeker dat je je vanzel beter en zekerder gaat voelen. Give it a go!

Je uiterlijke kenmerken aanpakken

Als je onzeker bent over uiterlijke kenmerken is er natuurlijk best veel dat je kunt doen. Zo zou je wat meer op gezonde voeding en veel beweging kunnen letten voor een beter lichaam, maar ook zou je eens een haarimplantatie van Zantman Kliniek kunnen overwegen. Werkt dit alles niet? Ga dan eens lekker shoppen en verwen jezelf met nieuwe kleding waar je je comfortabel en goed in voelt!  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *