Trends

De top vijf karaoke country nummers

In deze blog lees je over de top vijf beste country muziek nummers om te luisteren en mee te zingen op een karaoke apparaat. Vind jou karaoke set op Maxiaxi!

5. Brandi Carlile – The Firewatcher’s Daughter

De goede Carlile heeft ons de laatste jaren behoorlijk verwend met de ene prachtige albumrelease na de andere. Op The Firewatcher’s Daughter sloeg ze met haar gepatenteerde folksound een meer rockachtige weg in en dat pakte, zoals te verwachten viel, prima uit!

4. Sam Outlaw – Angeleno

Misschien was ik de eerste in Zweden die de stadscowboy uit Californië ontdekte. Vorig jaar stond hij al op de eerste plaats in deze glorieuze lijst met zijn titelloze EP. Angeleno is zijn officiële debuut en het is zo klaar als een klontje dat het geweldige country is (dat wist ik al). Sam zingt met een zeldzaam fluweelzachte stem en nummers als “Country Love Song”, “It Might Kill Me” en “Love Her For A While” zijn balsem voor de ziel. Helaas is het album van Spotify afgegleden en zal het pas ergens in januari op iTunes verkrijgbaar zijn, misschien kun je nog ergens een fysieke cd (haha!) kopen. Maar je kunt het album voorlopig beluisteren op zijn Bandcamp-pagina.

3. Kacey Musgraves – Pageant Material

Kacey is snel opgeklommen tot een van de grootste namen in de commerciële countrymuziek. Niet verwonderlijk, misschien, als je je knallende debuut opvolgt met een ander meesterwerk. Pageant Material is een muzikaal genot maar is ook, net als het debuutalbum, een doorn in het oog van al die vreselijke Amerikanen die een mensbeeld hebben als Donald Trump.

2. Frankie Lee – American Dreamer

Vanaf de eerste regel van “High and Dry” kun je horen dat Frankie Lee’s debuutalbum iets bijzonders is. Aan de ene kant zingt hij als een Oostenrijkse koorknaap, maar hij schrijft ook liedjes recht uit het hart en je moet goed dood zijn van binnen om niet geraakt te worden door zijn stijlvolle Americana. Er zit geen enkele inslag aan de tien nummers, maar misschien is er wat extra sprankeling aan met name “High And Dry” en de pianoballade met dezelfde titel als het album “American Dreamer”.

1. Andrew Combs – All These Dreams

Texasson Andrew Combs bracht in maart zijn tweede studio-album uit, in april ontdekte ik het en sindsdien heeft niets anders meer echt goed geklonken. Het is net als toen ik tequila bier ontdekte, gewoon bier smaakt nergens meer naar. Als je iets meeneemt uit het muziekjaar 2015, laat het dan dit juweeltje van een album zijn. Zet het volume op het maximum en luister naar meesterwerken als “Nothing To Lose”, “Foolin'”, “In The Name Of You” en “Month Of Bad Habits” en probeer dan maar eens een reden te bedenken om ooit nog naar iets anders te luisteren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *